Köşe Yazıları Siyaset

Tarihi Zafer

Tarihi Zafer

Erdoğan’ın tarihi zaferinin ardından, sosyal medyada muhalifler tarafından yine Aziz Nesin ve George Orwell sözleri paylaşılmaya başlandı. Bu paylaşımların halkın iradesine gösterilen saygısızlıklar içerdiğini tekraren belirtmeye gerek yoktur umarım.

Her seçim dönemi muhalif kanat aynı sıralamayı takip eder:

  1. Kazanıyoruz
  2. Sandıklara sahip çıkın
  3. Anadolu Ajansı manipülasyon yapıyor
  4. Adam kazandı
  5. Bu halk cahil

Bu seçimde de sıralama değişmedi.

İlk seçim sonuçlarında depremzedeler için kullanılan çirkin ifadelerde samimiyetlerini gösterdiler ve ikinci turda da bu durum değişmedi.

İstanbul’un fethinin yıldönümü öncesinde Türkiye Yüzyılı başlıyor mottosu, Türkiye’nin tam bağımsızlık mücadelesinin başlangıcı mı olacak? Ya da Türk siyaseti alışılagelmiş kavgalar içinde devam mı edecek?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “kazanan Türkiye oldu” ifadesi, kimsede parti bayrağı olmaması sadece Türk Bayrağı olması, Atatürk’ün kalpaklı fotoğrafının asılması bu akşamın dikkat çekici detaylarındandı. Bu ifade ile birlikte balkon konuşmasının parti merkezinde değil Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde yapılması kazanan Türkiye imajına katkı sağladı.

Yine Erdoğan’ın söylemleri, özellikle ilk tur uluslararası düzlemde küresel cephenin ikinci turda ise, Çin Avrasyacılığının temsilciliğini bilerek ya da bilmeyerek yapan Sn. Kılıçdaroğlu’na karşı gibi görünse de aslında dünyaya verilen bir mesaj silsilesi olarak karşımıza çıktı.

Bu akşam itibariyle Türkiye Yüzyılı hedeflerinin gerçekleştirilebilmesi adına Cumhur İttifakının tüm bileşenleri ile zamana ve zemine uygun şekilde hareketi sürdürmeleri, iç siyasetteki tonların düşürülmesi, AK Parti’den nemalanan ve halkı rahatsız eden ahtapotların kollarının kesilmesi elzemdir.

Yine bu tarihten sonra ülkemizde derin bir yara haline gelen ve gün geçtikçe büyüyen geçici korumada ki mülteciler sorunu ve insancıl bir çözümün hızla hayata geçirilmesi, temmuz ayı zamları ile tekrar gelmesi muhtemel en az %60 enflasyon, önümüzdeki dönemin en dikkat çekici konuları arasında olacak.

Unutmadan önemli bir detay; Cumhurbaşkanını tebrik için ilk arayanlar Azerbaycan, Macaristan, Libya liderleri oldu. Bunun dışında Karadağ’da Sırp ve Arnavutlar arasında oluşan yüksek gerilimde etkili olan isimler Erdoğan’ı tebrik etme konusunda hiç vakit kaybetmediler. (Sırp Cumhurbaşkanı, Arnavutluk Başkanı, Bosna Sırp Cumhuriyeti Başkanı) Bu durum bana göre Macron’un aramasından daha önemli. Kosova’da Sırplar ve Arnavutlar arasında yerel seçimlerin Arnavut adaylar tarafından kazanılmasıyla tırmanan gerginlik konusunda Türkiye ve Erdoğan önümüzdeki günlerde yine etkili isimlerden olacak.

Bunun dışında Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Sn. Devlet Bahçeli “Türkiye’de çok şey değişecek, İnşallah Türkiye Değişmez” dedi. Bu açıklama ile sizce Sn. Bahçeli ne demek istedi?

Daha fazla kişiyle paylaş

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL