Tek Gündem BOYKOT

”Aksa Tufanı” ve Boykot

”Aksa Tufanı” ve Boykot

Bilindiği üzere 7 Ekim de Hamas’ın askeri kolu olan İzzettin El-Kassam Tugayları ”Aksa Tufanı” adı altında bir operasyon başlattı. Bu operasyon Kudüs ün ve Mescidi Aksa nın özgürlüğü için Filistin halkının elinden gelen fedakarlığın en büyük örneklerinden biridir. Canlarıyla, kanlarıyla.. Her şeyden önce bilmemiz gereken bir nokta da Hamas bir terör örgütü değil, Filistin’in Gazze bölgesinde seçimle yönetime gelmiş bir siyasi parti ve İzzettin El-Kassam Tugayları da bu yönetimin askeri koludur.

Filistin halkı Mescidi Aksa’nın özgürlüğü için canlarından, anne babalarından, evlatlarından vazgeçiyor. Tıpkı sahabe efendilerimizin anam babam canım sana feda olsun ya Rasulullah dediği gibi.

Peki ya biz?! Biz Mescidi Aksa için nelerden vazgeçebiliyoruz? Mesela içtiğimiz içecekten, giydiğimiz ayakkabı markasından, kullandığımız temizlik ürünlerinden vazgeçebiliyor muyuz? Ya da zahmet edip bankaya kadar gidip Master Card veya Visa olan banka kartlarımızı TROY ile değiştirebiliyor muyuz? Boykot adı altında yapılan bu büyük mücadeleye ne kadar destek oluyoruz? Evet boykot bu savaşta çok büyük bir cephedir aslında çünkü bugünün silahlarından en büyüğü para ve ekonomidir.

Bu büyük mücadeleye katılmak isteyenler için iki güzel site adresi paylaşmak istiyorum bir tanesi https://boykothareketi.com/

ikincisi de https://www.boycotzionism.com/tr

bu sitelerden boykot edilecek ürün ve markaların hangi markalar olduğuna ulaşabilir hatta bazılarına alternatif kullanabileceğiniz markaları da görebilirsiniz.

Ya bir tek benim boykot etmemle olur mu demeyin asla! Herkes kendi gücü kadar mesul bu durumdan ve herkesin hesabı ona göre olacak. Yeni evli bir çift biliyorum bu son İsrail vahşetinden önce bir zamanda karı koca sinemaya gitmişler sinemada birinci yarı bittiğinde susamışlar kafeteryaya su almak için gittiklerinde damla markalı su varmış. (Bilmeyenler için belirtelim damla su Coco cola şirketine ait bir üründür.) Bakmışlar ki boykot ürünlerinden biri olan damla sudan başka su yok almamışlar. Vazgeçmişler.

Yani boykotu kendi yaşamlarında bir hayat düsturu haline getirmişler. Bizim görevimiz gücümüz kadar mücadele etmek, çevremize ve ulaşabildiğimiz herkese bu durumu iyi anlatmaya çalışmak, evlatlarımızı bu şuur da yetiştirmeye gayret etmek. Yapılacak çok iş varsa eğer bir yerden başlamak gerek. Sefer bizden zafer Allah’tan..

 

Ahmet Emre Yıldırım


 

Not: http://haberinolsunkocaeli.com ‘da bulunan yazılar, yazarın kendisini bağlamaktadır.

Daha fazla kişiyle paylaş

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL