Siyaset

Savcı Sayan Kalp Krizi Geçirdi

Savcı Sayan Kalp Krizi Geçirdi

Önceki görevi olan Ağrı Belediye Başkanlığı’ndan istifa ederek AKP İzmir milletvekili adayı olan Savcı Sayan kalp krizi geçirdi…

2. Tur seçim çalışmalarına İzmir’de devam eden Savcı Sayan, Aydın kanaat önderleri ile görüşmek üzere giderken yolda kalp krizi geçirdi, acilen hastaneye kaldırılan Savcı Sayan ‘ın tedavisi devam ediyor.

Savcı Sayan’ın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada şöyle denildi:

“2. Tur seçim çalışmalarına İzmir’de devam eden sayın Savcı Sayan, Aydın kanaat önderleri ile görüşmek üzere ilimize giderken yolda kalp krizi geçirmiş olup, acilen hastaneye kaldırılmış ve tedavi altına alınmıştır. Savcı beyin tedavisi devam etmektedir. Sevenlerine ve kamuoyuna saygıyla duyurulur…”

 

 

Savcı Sayan Kimdir?

Savcı Sayan, Türk hukukçu ve siyasetçidir. 1960 yılında Elazığ’da doğan Sayan, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. Ardından, İstanbul Üniversitesi’nde yargı alanında yüksek lisans yaptı. Savcı Sayan, 11 Eylül saldırıları sonrasında Türkiye’de terör örgütlerine karşı mücadele eden İstanbul Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu’nda savcı olarak görev yaptı. 2004 yılında, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın “Ergenekon” soruşturması kapsamında görevlendirildi ve bu soruşturma kapsamında önemli görevler üstlendi. Ayrıca, “Balyoz” ve “Askeri Casusluk” davalarında da savcı olarak görev yaptı. Son dönemde, Hrant Dink cinayeti davasında da görev almıştır. Savcı Sayan, Türkiye’de terör örgütlerine ve organize suç örgütlerine karşı mücadelede önemli bir rol oynamış bir isimdir.

Daha fazla kişiyle paylaş

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL