Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan mazbatasını Devlet Bahçeli ‘nin elinden teslim aldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan mazbatasını Devlet Bahçeli ‘nin elinden teslim aldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan resmi olarak göreve başladı..

 

TBMM Genel Kurulu’nda yemin  göreve başlayan Erdoğan, mazbatasını TBMM Geçici Başkanı Devlet Bahçeli’den aldı. Yemin töreninin ardından Anıtkabir’i ziyaret eden ve Anıtkabir’e çelenk bırakan Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada Özel Defteri’ne imza attı.Erdoğan, yaptığı açıklamada :

“Aziz Atatürk, Türkiye bir seçim sürecini daha rekor bir katılımla ve demokrasi şöleni havasında suhuletle neticelendirdi. TBMM’de görev yapacak 28. Dönem Milletvekillerini belirleyen milletimiz, ikinci turda da şahsımıza büyük bir teveccüh gösterdi. Hamdolsun bir 5 sene daha necip milletimize hizmet edecek olma bahtiyarlığını yaşıyoruz. Önümüzdeki 5 yıl boyunca Türkiye Yüzyılı vizyonumuzu hayata geçirmek için canla, başla çalışmayı sürdüreceğiz. Depremlerin yaralarını hızla sarıp depremzedelerimizi en kısa sürede yeni yuvalarına kavuşturacağız. 12. Cumhurbaşkanı olarak devletimizi yüceltmeye devam edeceğiz. Ruhun şad olsun “dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan için para basıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Göreve Başlama Töreni dolayısıyla hatıra parası bastırıldı.

Barışalım…

Cumhurbaşkanı Erdoğan:

Gelin seçim dönemindeki kırgınlıkları bir kenara bırakalım, barışmanın yollarını arayalım.

Yurtta sulh, cihanda sulh!

Erdoğan sözlerine şu şekilde devam etti ; “5 sene boyunca Türkiye Cumhuriyetinin şanını ve şerefini korumak, itibarını artırmak, adını dünyada yüceltmek için bütün gücümüzle çalışmaya söz veriyoruz.Gazetecisinden siyasetçisine tüm muhalif cenahın artık milli irade ile barışmasını bekliyoruz. Gelin Türkiye Yüzyılını beraber inşa edelim.Gelin, seçim dönemindeki kırgınlıkları, kızgınlıkları bir tarafa koyalım. Küslük olmuşsa barışmanın yollarını arayalım.Gazi Mustafa Kemal’in ‘Yurtta sulh, cihanda sulh!’ ilkesini pratiğe dökmekte kararlıyız.

Demokrasimizi, darbe ürünü mevcut anayasadan kurtararak, özgürlükçü, sivil ve kuşatıcı bir anayasayla güçlendireceğiz”

 

 

Daha fazla kişiyle paylaş

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL