Kültür-Sanat

Kocaeli Manav Kültür Müzesi Açıldı

Kocaeli Manav Kültür Müzesi Açıldı

Kocaeli’nin yerel kültürünü yaşatacak müze açıldı

Kocaeli’nin yerlileri Manav Türklerinin zengin kültürünü yaşatmak ve tanıtmak için çalışma içerisinde olan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli Yerel Kültür Platformları işbirliği ile Kocaeli Yerel Kültür Müzesi’ni faaliyete geçirdi.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, özellikle son dönemlerde şehir siyasetine tepkilerini duyduğumuz Manav Türkleri ile alakalı çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Şehrin üst bürokrasisi içerisinde bulunan bazı milliyetçi klikler, Manav Türkleri’nin mikro milliyetçi olduklarını öne sürerek birçok alanda manav adayları itibarsızlaştıran adımları perde arkasından attıkları biliniyordu. Kabul edilmeli ki bu süreçte sorunları dinleyen, masaya yatıran, manavların kalbinde taht kuran isim Tahir Büyükakın oldu.

İzmit tarihi açısından önemli bir nokta olan Portakal Hafız Konağı’nın üst katında açılan Yerel Kültür Müzesi Yöresel yaşam tarzını gösteren kıyafet ve aletler gibi sembolik değerlerin yanı sıra ziyaretçilerine zengin bir dijital bilgi dağarcığı da sunuyor.

Açılış programında konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, “Bu tür müzeler geçmişle bağımızı kurup, gelecekte var olmamızı mümkün kılacak mekanlardır” dedi.

AÇILIŞA GENİŞ KATILIM

Kocaeli Yerel Kültür Müzesi açılışına Vali Seddar Yavuz, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, AK Parti İl Başkanı Şahin Talus, AK Parti MKYK Üyesi İlyas Şeker, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Balamir Gündoğdu, Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, Kültür ve Turizm İl Müdürü Fatih Taşdelen, Kocaeli Kent Konseyi Başkanı Ali Korkmaz, İl Müftüsü Sinan Cihan, Yerel Kültür Platformu Genel Sekreteri Prof. Dr. Arif Özkan, DSP İl Başkanı Halim Dedeoğlu, BBP İl Koordinatörü Metehan Küpçü, Körfez, Derince, İzmit ve Gebze Taşköprülüler Derneği, Çınarlı Mahallesi Yardımlaşma Derneği, Çavuşlu Köyü Yardımlaşma Derneği, Körfez Muhtarlar Derneği, Körfez Avcılar Derneği, Genç Kandıralılar Derneği, Şileliler Derneği, Gebzeliler Derneği, Gebze Duraklı Köyü Derneği, Dilovası Köyleri Derneği temsilcileri, mahalle muhtarları katıldı.

 

 

 

Daha fazla kişiyle paylaş

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL