İş Dünyası

Genç MÜSİAD’dan Doğa için önemli proje!

Genç MÜSİAD’dan Doğa için önemli proje!

(MÜSİAD) Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği’nin Kocaeli Şubesi bugün MÜSİAD Sosyal tesislerinde saat 19.00’da Endüstriyel Ağaçlandırma Projesi’ni tanıttı. Kuran- Kerim tilaveti ile başlayan programın devamında ahşap malzemesinin değerini arttırmayı ve sürdürülebilir ham madde üretimini sağlamayı amaçlayan farkındalık projesi hakkında Proje Koordinatörü Beyza Topuz bilgi verdi. Endüstriyel Ağaçlandırma Projesi’nin lansmanına Genç MÜSİAD Başkanı Emrullah Yolasığmaz, MÜSİAD Kocaeli Şube Başkanı İsmail Uslu, Genç MÜSİAD Kocaeli yönetim Kurulu Üyesi Proje Koordinatörü Mimar Beyza Topuz, Kocaeli Kent Konseyi Başkanı Ali Korkmaz, Kocaeli Tarım İl Müdürü Levent Küçük, Kocaeli Ticaret İl Müdürü Veysi Uzunkaya katıldı.
“FARKINDALIK OLUŞTURCAĞIZ”
Programda ilk olarak konuşan Genç MÜSİAD Kocaeli Başkanı Emrullah Yolasığmaz, “Kocaeli Endüstriyel ağaçlandırma projemiz kapsamında hem şehrimiz hem de ülkemiz için önemli bir yere sahip olan ahşap malzemesinin değerini vurgulayarak sürdürülebilir ham madde üretimini Kocaeli’mizde gerçekleştirme potansiyelini ortaya koymayı amaçlıyoruz. Bu kapsamda uzaman kişilerle birlikte doğal orman alanlarını koruması ve endüstriyel ağaçlandırma yapabilecek bölgeler üzerine bilgi paylaşımında bulunarak üretimle birlikte ilgili alanlarda istihdamın gerçekleştirilmesini sağlamak adına farkındalık oluşturacağımızı ümit ediyoruz.”
“GELECEK NESİLLERE DAHA İYİ BİR DÜNYA İÇİN”
Proje Koordinatörü Beyza Topuz: “Bugün buradaki amacımız doğayı koruma konusunda endüstriyel ağaçlandırma alanında farkındalık yaratmaktır. Bu projenin sadece bir başlangıç olduğunu unutmamalıyız. Katılımcıların önerileri, uzmanlarımızın desteği ile projemizi başarılı bir şekilde ilerleteceğimize inanıyoruz. Doğayı koruma ve gelecek nesillere daha iyi bir dünya bırakma misyonunu üstlendiğimiz Kocaeli Endüstriyel Ağaçlandırma Projemizin hayırlı olmasını diliyorum.”
“İLERİYE DOĞRU YAŞAMALIYIZ”
MÜSİAD Kocaeli Başkanı İsmail Uslu: “Ülkemizde gerçekleşen orman yangınlarını izliyoruz. İş dünyasında ahşaplarımızı korumalı daha ileriye doğru yaşamalıyız. Projemiz tüm Türkiye’ye yayılarak bir farklılığa imzalarını atmıştır. Gençlerimiz hayatlarının her anında ülkemize katkı sağlayacak çalışmalarını takdir ediyorum.
“KOCAELİ SANAYİ ŞEHRİ OLARAK ANILMAKTAN ÇIKACAK”
Kocaeli Kent Konseyi Başkanı Ali Korkmaz: “Bu projenin lansmanında olmaktan mutluluk duyuyorum. Kent Konseyi her zaman siyaset üstü olmuş ve kentim menfaatlerini düşünerek Sivil Toplum Kuruluşlarına destek vermiştir. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımız Tahir Büyükakın’a da teşekkür ederiz. Sivil Toplum Kuruluşları olarak Kocaeli’nde geniş bir kitleye sahibiz. Bu anlamda Kocaeli’nin sanayi şehri olmaktan çıkacağını ve aynı zamanda turizm, kültür şehri olarak anılacağına inanıyorum” şeklinde konuştu.
“PROJE DOĞRU YERE PARMAK BASTI”
İl Tarım Müdürü Levent Küçük: “Endüstri ve doğayı dengede tutmak. Bu projenin Kocaeli’de olması beni ayrıca sevindirdi. Kocaeli sanayi kenti ve Kocaeli’nin yüzde 39’u orman. Bunun sürdürebilinmesi açısından böyle projelere ihtiyacımız var. Kocaeli sadece endüstri kenti değil aynı zamanda turizm kenti. Kocaeli’nin nüfusu 18+ 2 milyon aslında. Kocaeli’nin güçlü belediye başkanları var. Bu yüzden Kocaeli’de olmaktan memnuniyet duyuyorum. Projenin doğru noktaya parmak basması beni çok mutlu etti” dedi.

Daha fazla kişiyle paylaş

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

İlgili Haberler

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL